Winst voor Were Di D2 na sterke hockeywedstrijd tegen OZ D3

Were Di D2 tegen Oranje ZwartDe teleurstelling was groot vorige week. Een mooie voorsprong weg geven tegen Den Bosch D2. Dit moest vandaag rechtgezet worden. Tegenstander is Oranje Zwart D3. Dat is dan een lastige tegenstander. In de eerste helft van de competitie was nog ruim verloren van de ploeg. En dan mis je wederom twee basisspeelsters. Benthe wel weer op goal.

In de eerste minuten van de wedstrijd heeft Were Di het zwaar. De ploeg komt er maar moeilijk uit. Oranje Zwart D3 is in de eerste fase sterker dan de Tilburgers. Were Di blijft gelukkig rustig en neemt de tijd om in het ritme te komen. Na de eerste aanvallen van Oranje Zwart komt ook Were Di er gevaarlijk uit. En uit een van de eerste strafcorners is het raak. Were Di D2 vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Met deze voorsprong gaat Were Di ook wat makkelijker hockeyen. Oranje Zwart wordt in deze fase van de wedstrijd vast gezet op de eigen helft. Were Di loert op de kansen en gaat daar zeer effectief mee om. De ploeg loopt in de eerste helt uit naar een mooie 4-0 voorsprong.

In de rust weer op adem komen en afspraken maken voor het vervolg. Want deze voorsprong mag niet meer uit handen gegeven worden. Niet weer zo als vorige week. Raar dat met deze ruime voorsprong er toch wat onzekerheid in de ploeg kruipt. Opnieuw een slordig begin. Veel balverlies en de aansluiting van de linies is weg. De combinaties van de eerste helft zijn verdwenen. Oranje Zwart D3 wordt sterker en sterker. En dan valt ook al snel het doelpunt voor OZ. Niet veel later ligt ook al het tweede doelpunt van OZ in het net.

Were Di moet dus oppassen en snel weer het eigen spel gaan spelen. Een paar omzettingen om te zorgen dat de bal weer kan rond gaan. Gelukkig worden de aanvallen van Oranje Zwart ook wat minder zuiver. Met het hoge tempo van de wedstrijd begint de vermoeidheid misschien wel toe te slaan. Were Di wordt langzaam weer sterker. En dan valt toch wel de bevrijdende 5-2 binnen. Dit moet voldoende zijn om de winst te pakken. Maar er staan nog veel minuten te spelen op het scorebord. De scheidsrechter geeft aan dat deze tijd niet klopt en dat het nog een paar minuten is. Vandaag een verdiende overwinning en weer eens drie punten.

Speak Your Mind

*