Volle buit hockey dames Were Di D2 tegen HC Tilburg (4-2)

Were Di D2 HC Tilburg D4Eindelijk is het weer eens mooi weer. Bij aankomst zag het waterveld er nog wel wat wit uit. Maar na twee keer sproeien was het veld perfect bespeelbaar. Het bleef nog steeds een beetje droog bij de rand van de cirkel, blijkbaar waren de tanks leeg. Hierdoor begon de wedstrijd wel wat later dan gepland. Wel jammer in verband met de thuiswedstrijd van Were Di D1. Maar gelukkig nemen de ploegen ruim de tijd om de minuut stilte in acht te nemen.

Were Di D2 was er vandaag klaar voor. Fanatiek en goed getraind deze week. Een paar kleine aanpassingen door het ontbreken van een aantal basis speelsters. Daarmee ook een nieuwe aanvoerster in het veld. Deze rol werd perfect opgepakt en ook de effectiviteit in het veld nam toe. In deze wedstrijd was het Were Di dat als eerste wist te scoren. Wel zo prettig om weer eens op voorsprong te komen. Minuten later werd ook de 2-0 binnen geslagen.
Een mooi opgezette aanval en een combinatie in de cirkel liet de verdediging van HC Tilburg en de keepster kansloos.

Dan denk je de wedstrijd te controleren en met een 2-0 voorsprong te gaan rusten. Schiet er toch een bal van HC Tilburg door de linies heen staat de spits van HC Tilburg oog in oog met de keepster. De spits twijfelt geen moment en rond mooi af. Dan is het toch weer 2-1.

Were Di D2 stelt winst veilig

In de rust weer de afspraken herhalen en enkele posities door wisselen. HC Tilburg begint de tweede helft met het spelen van de lange bal, en zet de spitsen diep neer. Deze hockey wedstrijd is met deze krappe voorsprong nog zeker niet gespeeld. Dan is het prettig om te zien dat Were Di de aanval weer op zoekt. De spitsen woerden weer gevaarlijk. Niet veel later slaat Caat hard de bal binnen en komt de ploeg weer op een veilige voorsprong. Daarmee verdwijnt misschien ook wel de concentratie. Uit een counter op de strafcorner staan de speelsters te twijfelen. Helaas twijfelt de spits van HC Tilburg geen moment en rond mooi af. Daarmee is het weer een krappe voorsprong. Were Di D2 herpakt zich goed en kiest meteen de aanval. Niet veel later is het al weer 4-2. De wedstrijd zit daarmee in het slot en de punten zijn binnen. Dan nog een vervelend moment waarbij een speelster met een hoofdwond het veld moet verlaten en richting ziekenhuis gaat.

Speak Your Mind

*