Stormachtig HC Tilburg D2 te Sterk voor Were Di (2-1)

Were Di D2 tegen HC Tilburg D2Na het verlies van vorige week tegen Oranje Zwart mocht de ploeg de uitwedstrijd spelen tegen HC Tilburg D2. De ploeg die vorige week ook verassend punten had laten liggen. Vandaag wel iets meer wissels dan vorige week. De vakantiegangers waren terug. Toch net niet helemaal compleet. De velden van HC Tilburg hadden de regen goed kunnen verwerken. Daar geen problemen met water. Ook de verbouwing van het clubhuis was goed opgelost met een grote tent. Jammer dat de kleedkamers gereserveerd waren voor de teams van Tilburg. Dus even in de tent het tenue aantrekken. Via het bospad naar het veld en snel inspelen.

Ruim op tijd waren beide teams klaar voor de hockey wedstrijd. De scheidrechters lieten deze pot vijf minuten eerder starten. Want het was nu nog droog, wel veel wind. Ondanks de wat mindere weersomstandigheden toch veel publiek langs de lijn. HC Tilburg D2 begon sterker aan de wedstrijd en wist veel druk te zetten. Natuurlijk wel met voldoende mensen achter de bal. Weet niet of ze erg makkelijk werden gegeven, maar HC Tilburg kreeg veel strafcorners te nemen. Even leek het erop dat Benthe nog een strafbal tegen kreeg., Maar opnieuw een strafcorner.
Het was HC Tilburg dat als eerste wist te scoren. Deze scoren konden ze nog voor rust uitbouwen naar een 2-0 stand. En dan begint het hard te regenen. De speelsters hebben het moeilijk met de omstandigheden. In de ruste konden de ploegen even op adem komen. Nog steeds regende het. Bij aanvang van de tweede helft was het droog en scheen de zon.

Deze zon deed Were Di D2 blijkbaar goed. Een andere instelling en ook een heel andere wedstrijd. Veel druk op het doel van HC Tilburg D2. Natuurlijk altijd opletten op die scherpe pass en counter van Tilburg. De aanvallen van Were Di gingen soepeler lopen. Tien minuten voor tijd viel dan eindelijk het doelpunt. Fleur sloeg hard laag binnen en maakte de 2-1. Dan is het alles of niets. Proberen om de gelijkmaker nog te scoren. Het zat er in. Helaas net te weinig tijd. En dan in de laatste seconden een strafcorner tegen. Er was al gefloten voor het einde van de wedstrijd. De strafcorner die nog genomen mocht worden werd keurig verdedigd. Helaas winst voor HC Tilburg D2.

Speak Your Mind

*