Mooie start dames Were Di D2 met winst in Eindhoven

Were Di D2 tegen Eindhoven D2Als je wakker wordt kijk je snel naar buiten om te kijken of het vandaag droog is. Zou vandaag de hockey wel doorgaan. Na het uitvallen van de wedstrijd vorige week was de hockey competitie nog steeds niet begonnen. Gelukkig stond de zon aan de hemel en was het droog. Dus op weg naar Eindhoven om daar de eerste wedstrijd te gaan spelen. Helaas is de ploeg nog niet compleet. Dus wat aanpassingen inde opstelling. Was de ploeg er klaar voor? Veel speelsters klaagden over vermoeide en pijnlijke benen na de training van afgelopen donderdag.

De eerste wedstrijd uit bij Eindhoven. Dit zijn altijd weer verrassende en moeilijke wedstrijden. En de dames van Eindhoven hadden vorige week al de eerste wedstrijd gewonnen. Were Di D2 kwam in het begin moeilijk in het ritme maar wist wel een paar keer gevaarlijk uit te breken. De eerste strafcorner die de ploeg meekreeg werd direct benut door Pleun. Met deze voorsprong was het makkelijker hockeyen. Eindhoven bleef echter aandringen en wist na lang aanzetten de gelijkmaker te scoren. Dan begin je weer opnieuw en komen de vorige wedstrijden weer in herinnering waar veel doelpunten vielen. De ploeg liet zich niet uit het veld slaan en ging het eigen spelletje spelen. Uit een van de strafcorners die genomen mochten worden werd de bal voor de lijn gestopt met het lichaam door een verdedigster van Eindhoven D2. Marle pakt de bal op en pushte de bal mooi binnen. Were Di weer op voorsprong.

In de tweede helft begon Were Di erg sterk. Het wist Eindhoven al snel naar achteren te dringen. Het veldoverwicht was voor de dames van Were Di D2. Gelukkig vielen de doelpunten snel. De ploeg liep uit naar een veilige 4-1 voorsprong. De aanvallers hadden moeite met de keepster die keer op keer weer de bal wiste te pakken. Toch kon ze niet voorkomen dat Were Di nog het vijfde doelpunt maakte. Een mooi begin van de competitie met drie punten.

Speak Your Mind

*