Goede wedstrijd maar geen punten tegen OZ D2 (3-5)

Oranje Zwart D2 tegen Were Di D2Vandaag mochten de dames weer vroeg een thuiswedstrijd spelen. Helaas was het team door blessures niet compleet. En dan tref je juist de dames van Oranje Zwart D2. Het zou dus een moeilijke hockeywedstrijd worden. Na de winst van vorige week wilde Were Di toch vandaag ook voor de punten gaan. De dames begonnen goed aan de wedstrijd. Met aanvallend hockey wist de ploeg haar kansen te creëren. Toch was het Oranje Zwart Dames 2 dat als eerste wist te scoren. Hiervoor had het wel een strafbal nodig. Met een verdedigende actie wist Benthe de bal de cirkel uit te werken. Helaas nam ze ook de aanvaller van Oranje Zwart mee naar de grond. De strafbal werd goed binnengeschoten. Benthe raakte de bal nog aan. Na 15 minuten spelen was het 1-0 voor de bezoekers. Were Di D2 liet het hier niet bij zitten en pakte het aanvallende spel weer op. En binnen drie minuten was het raak met een doelpunt van Fleur.

Wat volgde was een mooie en snelle wedstrijd. Oranje Zwart was daarin effectiever in het afronden van de kansen. Voor rust liep de ploeg van OZ uit naar een 3-1 voorsprong. Ondanks deze achterstand bleef Were Di voor de punten gaan. De korte rust had de ploeg goed gedaan. Even weer op adem gekomen en afspraken gemaakt. In de 44e minuut opnieuw een doelpunt van Fleur. De aansluittreffer. En dan is het weer spannend als ook Were Di een strafbal mag nemen. Pleun neemt haar verantwoordelijkheid en pakt de bal op. De bal wordt goed genomen. De keepster raakt de bal aan maar kan het doelpunt niet voorkomen. Een 3-3 gelijke stand.

Were Di heeft veel energie gegeven en krijgt het zwaar in het restant van de tweede helft. Want met een sterke tegenstander als Oranje Zwart D2 kun je niet verslappen. De bezoekers komen ruim tien minuten voor het eind weer op voorsprong. Met deze stand is het voor Were Di alles of niets. Met man en macht proberen om de gelijkmaker te scoren. Oranje Zwart blijft alert loeren op dat kleine foutje. Vlak voor tijd balverlies op het middenveld. Geen energie meer om dit verdedigend te herstellen. Benthe doet nog knap werk door de eerste twee doelpogingen te keren. De overmacht van OZ is te groot. Oranje Zwart maakt de wedstrijd af door de 5-3 te scoren. Een mooie en goede wedstrijd van Were Di D2, maar helaas geen punten.

Speak Your Mind

*