Dames Were Di pakken drie punten tegen Breda D2 (4-1)

Breda D2 tegen Were Di D2Vorige week hadden de dames hard gewerkt tegen HC Tilburg. Helaas kwam de ploeg net te kort. Gelukkig zijn een aantal speelsters weer terug van vakantie en is de ploeg bijna compleet. Dan wil je tijdens de training de patronen weer oefenen. En dan veel regen, water en veel afzeggingen. Dus geen training. En met de vele regen op zaterdag hoop je dat het waterveld dit kan verwerken.

Vandaag een volledige team. Nog niet iedereen volledig fit. Toch wel lekker om een wedstrijd met voldoende wissels te beginnen. Natuurlijk is het lastig om goed door te wisselen maar je kan toch net fanatieker aan de wedstrijd beginnen. En tegen Breda D2 wilde de ploeg laten zien dat ze meer kunnen dan wat ze hadden laten zien in de oefenwedstrijd. De ploeg kwam goed uit de startblokken en wist al direct gevaarlijk te worden. Je hoopt dan op een snel doelpunt. Deze bleef helaas uit. De ploeg blijft aanzetten. Breda D2 moet op de counter spelen. Na de hard ingeslagen strafcorner moet Breda even door wisselen. Misschien daardoor een moment van onoplettendheid. Een bal die hard de cirkel wordt ingeslagen wordt nog aangeraakt. De scheidsrechters geven in eerste instantie nog een corner aan. Na beraad wordt het doelpunt gegeven. Were Di D2 komt op voorsprong. De ploeg blijft aanzetten en komt vervolgens op een mooie 2-0 voorsprong. Breda D2 komt voor rust nog terug in de wedstrijd. Een ingeslagen strafcorner wordt door een speelster van Were Di van richting veranderd en verdwijnt in het doel. Vanaf dat moment is de ploeg de controle over de wedstrijd kwijt en ziet het Breda komen. Gelukkig is het rust en kan de ploeg weer neergezet worden.

Na rust is het Breda dat druk zet en voor de gelijkmaker gaat. Were Di laat zich verleiden tot een ander hockey spel en heeft moeite. De ploeg houdt stand en komt minuten later op een mooie drie een voorsprong. Daarmee is de druk van de ketel en komt het combinatie spel weer terug. Met een mooi doelpunt van Caat komt de eindstand op het bord te staan. Na een goede eerste helft en een lastig tweede deel zijn de punten binnen. Gelukkig heeft Lieke ondanks haar dienst lekker kunnen meedraaien met de ploeg. Volgende week weer naar Tilburg.

Speak Your Mind

*